Четвер, 25.04.2024, 10:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 24

     14 вересня в міській ПШБ смт.Томашгород  було проведено інформаційну годину  «Здоров’я – цінність життя».

     Конституцією України визначено, що найвищою цінністю в державі є людина, її життя і здоров’я. Здоров’я – це одна з головних умов фізичного і статевого розвитку юнаків та дівчат, досягнення успіху в дорослому житті, реалізація здібностей і талантів. Воно необхідне людині, щоб кохати і бути коханими, щоб радіти і насолоджуватися життям.
     Але на сьогоднішній день виникають негативні тенденції в розвитку молодого покоління. Відбувається деградація людства, яка виявляється в рості хвороб цивілізації: серцево-судинні, онкологічні, нервово- психічні, дистрофічні, алергічні захворювання. Збільшується кількість хворих на СНІД, туберкульоз, наркоманію. 
     Перед українським суспільством дуже важливою є проблема збереження й підвищення рівня здоров’я всіх верств населення, а особливо молоді, істотного вдосконалення потребує організація фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у навчальних закладах як ефективний засіб виховання, зміцнення здоров’я, організації дозвілля та формування здорового способу життя учнівської молоді. 

     Формула здоров’я – зберігати, відновлювати, розвивати.

     Зберігати - означає поводитися так, щоб не шкодити своєму здоров'ю: уникати небезпечних ситуацій, остерігатися шкідливих звичок, наприклад, недосипати, бездумно гаяти час перед телевізором, вживати шкідливу їжу тощо

     Розвивати -  означає працювати над розвитком своїх здібностей і можливостей: фізичне вдосконалення: швидше бігати, вище стрибати, а також життєві навички: уміння допомагати один одному, вміння слухати і говорити, вміння надавати підтримку тим, хто її потребує тощо.

     Відновлювати - ця складова вчить нас правильно поводитися тоді, коли ти захворів або отримав травму.

Це означає:

  • уміти вчасно виявити ознаки поганого самопочуття,
  • знати, до кого і як звернутися по допомогу,
  • уміти надати невідкладну допомогу постраждалому і самому собі.

Захід проведено Грудень Ярославою Антонівною.

Категорія: | Переглядів: 445 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.09.2015 | Коментарі: (0)  

     9 вересня в міській ПШБ смт.Томашгород  було проведено  інформаційну годину «Вода – символ життя». Захід проведено завідуючою ПШБ Грудень Ярославою Антонівною, яка проінформувала присутніх про функції води.

     Вода — з найдавніших часів вода вважалася джерелом всякого життя: Гесіод та Фалес, одні з перших грецьких філософів, навчали, що вода — первісний елемент, з якого витворені всі речі, і з якого вони переважно й складаються.

    Деякі сліди стародавніх поглядів трапляються і в наш час. Так, у Галичині можна почути вираз: "Вода — наша мама" на означення, що вода джерело всякого органічного життя (І. Франко "Приповідки", І, в. II. ст. 246).

     У всіх світових традиціях вода є найголовнішим універсальним символом, який наділений різноманітними функціями. Визначення якості води мало вигляд живого начала, воду вважають першостихією світу.

     Вода завжди знаходиться в русі.

     Вода виступає в якості першооснови світу, символізує повноту можливостей, змішання елементів, що формують усе творіння.

     Вода має живильну здатність — небесні води орошують Землю, щоб підтримувати життя на ній. Битви богів і героїв з міфічними сутностями, які захоплюють  життєдайну воду - поширений сюжет у міфології.

     В книзі книг Біблії вода ототожнюється з первозданним хаосом. Також вона виступає тут як символ живого благословення Божого. З іншого боку, вона представлена як зброя гніву Господнього (всесвітній потоп, Ноєвий ковчег) . Біблейський вираз «знаходитися в глибині води» означає страждати. В християнських традиціях вода фігурує у обряді хрещення, яке символізує очищення, обновлення та освячення в якості джерела життя. Занурення у воду означає повернення до першоначального стану, маючи на увазі смерть і знищення, а також відродження і установлення, оскільки Бог водою укріплює життєву силу.

     Отже, вода у нашому житті керує багатьма гранями, необхідними та незамінними, бо вода — і є саме життя.

Категорія: | Переглядів: 682 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.09.2015 | Коментарі: (0)  

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930