П`ятниця, 26.04.2024, 00:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
Умови проведення конкурсу "Найкращий читацький щоденник 2013 року"

1. Загальні положення
Ці умови визначають порядок проведення конкурсу "Найкращий читацький щоденник 2013 року" (далі Конкурс).
2. Мета Конкурсу
Конкурс проводиться з метою популяризації сучасної вітчизняної книги та заохочення учнів 4-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів до систематичного читання сучасної української літератури задля постійного підвищення культурного рівня учнів та покращення якості й ефективності процесу читання.
3. Завдання Конкурсу
Завданнями Конкурсу є:
- вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книжкою;
- популяризація сучасної вітчизняної книжки;
- створення умов для позитивної мотивації учнів до читання, розширення у них читацького світогляду, розвитку їхніх читацьких умінь.
4. Організація, умови та строки проведення
4.1. Організатором Конкурсу є видавництво "Грані-Т".
4.2. До участі у Конкурсі запрошуються учні 4-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності та підпорядкування.
4.3. Конкурс проводиться з 1 червня 2013 до 20 грудня 2013 року в два етапи
І етап - з 1 червня до 30 вересня;
ІІ етап - з 1 жовтня до 1 грудня;
Оголошення результатів -з 15 по 25 грудня.
4.3. Для участі в І етапі конкурсу учасник має роздрукувати і запо ... Читати далі »
Категорія: | Переглядів: 605 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

     Компанія Panasonic та Благодійна організація "Фонд Братів Кличків" реалізують в Україні дитячий екологічний проект "ЕКО ІДЕЇ" в рамках міжнародного конкурсу "EcoPictureDiary". Метою цього конкурсу є виховання у дітей дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення екологічних проблем. У конкурсі можуть взяти участь діти молодшого та середнього шкільного віку (від 7 до 15 років включно), котрі навчаються у загальноосвітніх школах всієї України.
     Кінцевий термін подання заявок: 5 липня 2013 р. (для дітей від 7 до 11 років), 25 серпня (для дітей від 12 до 15 років)

Детальна інформація:
Категорія: | Переглядів: 554 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

     12 травня 2013 року бібліотекарями Томашгородської ПШБ Грудень Я. А. та Пучковою О. В. в приміщенні міської бібліотеки було підготовлено та проведено годину духовності до Дня Матері: "Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим".
       
Метою заходу було виховувати любов до жінки, матері, сестри, розширювати духовний світ дітей, ознайомлювати з народними звичаями.
       На масовому заході були присутні учні 9-11 класів. Масовий захід розпочався з виступу ведучої, яка на прикладі любові до жінки, матері, сестри розповіла про любов до рідної країни…
       Мати веде нас, спочатку несміливих, невпевнених дітлахів, через усе життя, не помічаючи, що ми вже стали дорослими. І як би далеко не закинула нас доля, ми завжди відчуваємо серце матері, згадуємо її очі, які недосипали ночей, руки, які пестили нас у дитинстві, бо душа матері завжди поряд з нами.
       Бібліотекарі розповіли про історію створення свята Дня Матері:
       "А чи знаєте ви, коли і де було започатковано свято День Матері? Це родинне свято має свою біографію, що сягає початку XX століття, коли молода американка з Філадельфії Анна Джервіс звернулася до законодавців з пропозицією присвячувати один день року вшануванню матерів, символізуючи його кольорами квітів. Ті, в кого матері живі, мали припнути до одягу рожеву квітку, а в кого вже залишили цей світ - білу. 1914 року Конгрес США ухвалив постанову про святкування Дня Матері, обравши для цього травень - час весняного буяння квітів. Після першої світової війни його почали відзначати і в європейських країнах - Швеції, Норвегії, Австрії.
       В Україні День Матері широко почали відзначати з 1929 р. Цього дня в церквах правили молебні за здоров'я матерів і за упокій померлих. З усіх-усюд з'їжджалися до рідної домівки діти. Мати пригощала їх найсмачнішими стравами, очищала свяченою водою. Під матусиною вишнею чи грушею закопували шматок хліба, дрібні гроші й зерно - "Щоб у добрі та спокої довіку бути."
       Здавна так повелося, що в Україні завжди шанували матерів, які мали багато дітей".
Категорія: | Переглядів: 570 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

     9-11 травня 2013 року у м. Києві проходив ХІІІ Міжнародний конкурс учнівських робіт "Історія і уроки Голокосту" ім. І. Б. Медвинського. На конкурс було подано 407 робіт, для захисту відібрано лише 78, серед яких була робота Стрілець Оксани, учениці 11-го класу Томашгородського НВК Школи І-ІІІ ступенів-ліцею (керівник Стрілець А. А.), яка зайняла почесне ІІ місце.
       Співробітник Українського центру вивчення історії Голокосту Михайло Тяглий, який рецензував роботу нашої учениці на тему: "Доля євреїв Рокитнівщини під час німецької окупації краю в роки Другої світової війни" так відгукувався про дану роботу: "На мій погляд, робота Оксани Стрілець є взірцевим дослідженням Голокосту на мікроісторичному рівні. Робота, як для старшокласника, є висококваліфікованою, та містить в собі майже всі аспекти розгляду долі окремої єврейської громади".
Ярослава Грудень
Категорія: | Переглядів: 559 | Додав: WWWWW_W | Дата: 12.05.2013 | Коментарі: (0)  

     9 травня 2013 року бібліотекарями Томашгородської ПШБ Грудень Я. А. і Пучковою О. В. та завідуючою клубом Київською Т. І. було підготовлено та проведено тематичний вечір присвячений Дню Перемоги "Величне свято Перемоги".
       Метою заходу було виховувати в читачів почуття гордості за український народ та негативне ставлення до будь-яких проявів насильства.
       Під час проведення біля школи було сформовано колону з учнів, які разом із класними керівниками та жителями селища вирушили до місця проведення мітингу (місця захоронення радянських воїнів).
      Мітинг розпочався з виступу селищного голови Аксьонова В. І., який привітав ветеранів Великої Вітчизняної Війни з великим святом Перемоги. Далі були виступи заступника селищного голови Боровець А. П., директора ліцею Прит О. С., вчителя історії Бежаєвої В. Г. та ветерана війни Корінь І. З. Також ветеранів привітали учні ліцею. Також біля пам'ятника невідомому солдату учнями 11-го класу було покладено святкову гірлянду, на закінчення мітингу учнями ліцею та жителями селища відбулося покладання вінків та квітів на могили загиблих солдатів. 
       Після закінчення мітингу всіх присутніх було запрошено на святковий концерт, який відбувся у місцевому клубі.
Ярослава Грудень.



Категорія: | Переглядів: 611 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.05.2013 | Коментарі: (0)  

     30 квітня 2013 року бібліотекарями Томашгородської ПШБ та класним керівником 4-го класу Чмуневич Н.К. у приміщенні школи було проведено літературознавчу композицію "О писанко! Ти символ України!".
       Метою заходу було розширити і поглибити уявлення дітей про історію походження писанки, розповісти про основні символічні ознаки писанки.
       Під час проведення літературної композиції учні дізналися про великодні прикмети, історію виникнення Пасхи, про святкування Великодня у різних країнах світу, про техніку та символіку розмальовування писанок, великодній кошик, великодні легенди та цікаві факти, пов'язані зі святом Христового Воскресіння. Згадали також великодні ігри та розваги, ознайомилися з книжковою виставкою у бібліотеці.
       Для учнів було представлено презентацію на тему: "Писанка, як оберіг українців".
Ярослава Грудень
Категорія: | Переглядів: 587 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.04.2013 | Коментарі: (0)  

« 1 2 ... 10 11 12
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930