Четвер, 25.04.2024, 08:28
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує тих, хто відчуває бажання і потребу писати художні тексти (вірші, прозу), перекладати, а також рецензувати літературні твори і явища культури, взяти участь у конкурсі «Стань письменником».

Якщо ви хочете дізнатися критичну думку щодо своїх текстів, якщо вагаєтесь, чи треба вам вчитися писати, чи можливе видання ваших творів – надішліть їх на електронну адресу конкурсу і отримайте фаховий відгук від відомих письменників, видавців, блогерів. Це допоможе вам як автору-початківцю зорієнтуватися у своїх можливостях і бажаннях, а нам – відкриє очі на ваш талант!

Всеукраїнський конкурс літературної творчості для учнів 10–11 класів «СТАНЬ ПИСЬМЕННИКОМ!» (далі – Конкурс) проводиться згідно з базовими положеннями статутних документів Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мета Конкурсу

Метою Конкурсу є виявлення обдарованих учнів 10–11 класів, професійна орієнтація та популяризація освітніх програм Інституту філології, у тому числі бакалаврської освітньої програми «Літературна творчість, українська мова і література». Конкурс покликаний сприяти подальшій літературній діяльності учасників та отриманню відповідної фахової освіти в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться щорічно. Термін подачі робіт на Конкурс – з 1 листопада по 25 грудня. Оголошення результатів Конкурсу – у березні наступного року.

У Конкурсі можуть брати участь учні 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних і навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації.

Конкурс проводиться за такими номінаціями: «Поезія», «Проза», «Драматургія», «Публіцистика», «Переклад», «Літературна рецензія».

На Конкурс можуть подаватися різні за жанром оригінальні твори та переклади, тематика, стилістика та техніка виконання яких є довільною. Обсяг обмежується 50 сторінками комп’ютерного набору (100 тисяч знаків). Роботи учасників Конкурсу не рецензуються і не ... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 451 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.11.2017 | Коментарі: (0)  

Українська асоціація працівників бібліотек для дітей та Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» з 12 жовтня по 20 листопада 2017 р. ОГОЛОШУЮТЬ Всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах!».

Мета Конкурсу – сприяння формуванню у дітей основ безпеки дорожнього руху, культури поведінки на вулиці, профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму, навчання дітей правилам поведінки на вулицях і дорозі, сприяння збереженню здоров’я і життя дітей; створення умов для реалізації їхніх творчих здібностей та талантів.

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 7 до 12 років.

Умови конкурсу:

На конкурс надсилаються творчі роботи дітей, які власноруч, без допомоги батьків намалюють малюнок, де у будь-який спосіб відобразять правила дорожнього руху, формат малюнку А4.

Тематика малюнків присвячена правилам безпечної поведінки дітей на вулиці, дорогах.

Учасники – автори зазначають свої дані (ПІП, вік, домашню адресу, контактний телефон) на зворотному боці конкурсної роботи. Роботи надсилаються на адреси обласних бібліотек для дітей до 15 листопада 2017 року.

Обласні оргкомітети надсилають інформацію щодо проведення конкурсу та його переможців до організаційного комітету Української асоціації працівників бібліотек для дітей в електронному вигляді.

Визначення та відзначення переможців Конкурсу:

Для переможців Конкурсу встановлюється перше, друге і третє місця. Переможців визначають обласні журі і подають інформацію про результати Конкурсу до Української асоціації працівників бібліотек для дітей для призначення дати нагородження переможців за участю представників Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна».

Переможці Конкурсу нагороджуються дипломами та подарунками, а всі учасники конкурсу отримують у подарунок патріотичні флайтери — світловідбиваючі наклейки, які яскраво світяться у променях автомобільних фар та слугують для того, щоб пішоходів, велосипедистів, дитячі коляски тощо було краще видно на дорозі у темний час доби.

Джерело:

http://chl.kiev.ua/Default.aspx?id=8181

 

Категорія: | Переглядів: 505 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.11.2017 | Коментарі: (0)  

В середині жовтня в приміщенні Томашгородської міської бібліотеки відбулося засідання літературного обєднання «Поліське джерело». Учасники обєднання були раді зустрічі, яка за традицією пройшла за чашечкою кави в приміщенні бібліотеки.

Своїми новими поезіями поділилася Ольга Станіславівна Пучкова. Ми дуже вдячні їй за це, бо її поетичні рядки, пронизані добром, милосердям, ніжністю, теплом, несуть позитив у наші душі та серця.

Порадувала своїми віршами й Олена Василівна Горпиніч, вона своїм оптимізмом надихає нас молодих творити.

Дівчатка Наталія та Тетяна теж прийшли не з порожніми записниками.

Наприкінці літературної зустрічі дівчата отримали невеликі подарунки.

Керівник літературно-мистецького гуртка Ірина Олексіївна Лавренюк.

Завідуюча міською публічно-шкільною бібліотекою смт. Томашгород Ірина Юріївна Куришко.

 

Із творчості Ольги Станіславівни Пучкової.

Любов Господня лагідна, смиренна,

Немає гордощів, нема превознесіння.

Дає людині від гріхів спасіння

І вихід щоб на вік була прощенна.

 

Чекає довго, терпить в милосерді,

Бо знає вік людини є недовгий.

Щоб не засохли, мов би цвіт пожовклий,

І щоб із Ним були ми милосердні.

 

... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 452 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.10.2017 | Коментарі: (0)  

Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Серце до серця» спільно з Міністерством культури України, Посольством Литовської Республіки в Україні, у вересні 2017 року – березні 2018 року буде проведено V Всеукраїнський конкурс есе «Я – європеєць» (далі Конкурс).

Основними завданнями Конкурсу є: розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному, культурному та міжнародному житті країни; формування у молоді демократичних, європейських цінностей, розуміння прав і свобод людини, високих соціальних, культурних, освітніх стандартів; підвищення значущості ідеї єдності та дружби України і Литовської Республіки серед молодих учасників.

Роботи учасників Конкурсу в строк до 19 січня 2018 року надсилаються на електронну адресу: yaevropeets@ukr.net.

Підсумки завершального етапу Конкурсу підводяться у березні 2018 року. За рішенням журі Конкурсу автори кращих робіт, за можливості, будуть запрошені до участі у міжнародній поїздці до Литовської Республіки в рамках культурного обміну у 2018 році.

За додатковою інформацією прохання звертатися до організаційного комітету Конкурсу за телефонами: 044-501-01-15, 044-400-43-01.

Джерело:

http://sds.in.ua/2017/09/rozpochavsya-v-vseukrainskiy-konkurs-e/

Категорія: | Переглядів: 380 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.10.2017 | Коментарі: (0)  

Стартував дитячий літературний конкурс «ПероДактиль 2017». Прийом робіт триває до 28 січня 2018 року.

Брати участь у конкурсі можуть діти віком від 8 до 16 років.

Твори приймають у двох номінаціях – «Проза» та «Поезія».

Переможців визначатимуть у трьох вікових категоріях:

1) 8 -10 років;

2) 11-13 років;

3) 14-16 років.

Вимоги до робіт:

1. До участі в конкурсі допускаються твори, написані українською мовою, які раніше не друкувалися, не розповсюджувались будь-яким чином, і права на які не були передані третім особам.

2. Обмежень щодо жанру, теми, стилю та кількості поданих робіт немає.

3. За бажанням автори можуть оздобити свої твори малюнками.

4. Твори, написані у співавторстві, до участі в конкурсі не допускають.

5. Обсяг твору – не більше 35 сторінок набраних 14 кеглем.

Учасники сплачують організаційний внесок (120 грн за один твір і 100 грн за кожен наступний).

У кожній із вікових категорій кожної з номінацій на переможців очікують винагороди та цінні подарунки.

Переможців буде оголошено 6 травня 2018 року.

Детальніше читайте на сайті perodaktyl.com.ua.

Джерело:
... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 383 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.09.2017 | Коментарі: (0)  

1 вересня в приміщенні бібліотеки смт. Томашгород було організовано виставку пораду «Школа двері відчиняє».

Бібліотекар ознайомила юних відвідувачів книгозбірні з виставкою порадою та запропонувала чимало книг для позакласного читання.

Ірина Куришко.

 

 

Категорія: | Переглядів: 473 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.09.2017 | Коментарі: (0)  

З 1 червня по 30 вересня 2017 року проводиться Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули».

Мета Конкурсу — сприяння формуванню у дітей та підлітків патріотичних почуттів — любові до рідної природи, краю, Батьківщини; прищеплення любові до рідної мови; розвиток естетичної свідомості, здатності до творчої самореалізації, створення умов для реалізації творчих здібностей та талантів дітей.

У Конкурсі беруть участь діти з усіх областей України у 2-х вікових категоріях:

читачі-учні (вихованці) 11-13 років;
читачі-учні (вихованці) 14-18 років.

Конкурс проводиться у 7 номінаціях:

  • «Знайомтеся — це ми!»
  • «Так, я люблю Україну»
  • «Природа — джерело натхнення та краси»
  • «І в кожному із нас уже живе філософ!»
  • «Моя майбутня професія»
  • «Безмежний світ моєї уяви»
  • «Далі буде? Ні, «далі» — вже є!»

Конкурс проводиться у два тури:

перший – з 1 червня по 1 вересня на обласному рівні;
другий, підсумковий – з 1 вересня по 30 вересня в місті Києві.

Учасники Конкурсу кожної вікової категорії готують прозовий або поетичний твір, який за темою відповідає певній номінації.

Творчі роботи надсилаються на електронну адресу обласної бібліотеки для дітей в електронному вигляді обсягом не більше 10 сторінок у форматі Microsoft Word, шрифт – Times New Roman, 12 розмір, 1,5 міжрядковий інтервал, усі поля – 1,5 см, сторінки формату А-4. На розгляд Головнго журі до 1 вересня 2017 надсилається 14 робіт від кожної області (по 1 роботі-переможцю у кожній номінації для кожної вікової категорії) на електронну адресу Національної бібліотеки України для дітей nbudd@ukr.net

Учасники-автори зазначають свої дані (ПІБ, вік, домашню адресу, контактний телефон) на останній сторінці конкурсної роботи та прикріплюють своє фото у форматі JPG.

На Конкурс приймаються тільки індивідуальні роботи.

... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 415 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2017 | Коментарі: (0)  

Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» заснований у 2015 році видавництвом «Фонтан казок» із метою заохотити українських письменників до творення актуальних високохудожніх повістей для сучасних дітей і молодших підлітків – таких повістей, у героях яких сучасні українські діти й молодші підлітки «упізнавали б себе».
Із 2016 року конкурс проходить у двох номінаціях: «Книжка про мене» – для дітей середнього шкільного віку і «Добрі пригоди» – для дітей молодшого шкільного віку.

УМОВИ КОНКУРСУ ТА ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РУКОПИСІВ

До участі в конкурсі запрошуються українські письменники (громадяни України) – на рівних умовах як відомі автори, так і дебютанти. Єдине обмеження: на час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років. Один автор може подавати на розгляд кілька творів, які відповідають умовам конкурсу, – кожен із цих творів розглядатиметься й оцінюватиметься окремо.

Конкурс проходить у двох номінаціях:

– «Добрі пригоди» – повісті для дітей молодшого шкільного віку;

– «Книжка про мене» – повісті для дітей середнього шкільного віку.

Загальні вимоги до тексту:

– за жанром це має бути повість або роман – себто цілісна історія, а не збірка оповідань чи казок;

– сюжет повісті може бути який завгодно – психологічний, казковий, містичний, фантастичний тощо, – важливо лише щоб він відповідав заявленому вікові читачів;

– повість має бути написана грамотною українською мовою; адміністратор конкурсу зобов’язаний знімати з розгляду твори, в яких адміністратор або принаймні один із членів журі помітить ознаки машинного перекладу;

– твір раніше не виходив окремою книжкою чи складовою книжки (публікація в літературних журналах, у тім числі електронних, усього твору чи його частини не є перешкодою для того, щоб подати твір на конкурс).

Спеціальні вимоги до тексту в номінації «Добрі пригоди»:

– читацька авдиторія твору – діти молодшого шкільного віку (6+);

– у центрі оповіді має бути яскравий, ефек ... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 385 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.05.2017 | Коментарі: (0)  

Першого травня 2017 року розпочався міжнародний конкурс «Вікі любить Землю», покликаний зібрати світлини всіх заповідних територій. Громадська організація «Вікімедіа Україна» запрошує до української частини фотоконкурсу учасників та партнерів.

П’ять років тому, навесні 2013-го, конкурс, в якому цього року беруть участь 26 країн, стартував саме в Україні. Сьогодні «Wiki Loves Earth» — один із найбільших фотоконкурсів у світі, і ми дуже раді, що він був започаткований редакторами української Вікіпедії і багато українців попри всі негаразди, що їх переживає наша країна, щороку беруть у ньому участь. «Вікі любить Землю» вже перетворився на рух небайдужих до природоохоронної справи та фотофіксації об’єктів природно-заповідного фонду. Учасники діляться світлинами невідомих для широкого загалу місцин, де охороняється природа, завантажують під вільною ліцензією у Вікісховище, ілюструють ними статті у Вікіпедії та інших проектах.

Вперше цього року, фотографії тих об’єктів природно-заповідного фонду, які до початку конкурсу не мали фотографій Вікісховищі, отримують додатковий коефіцієнт при підведенні підсумків. Тож фотографи, які звернуть увагу на безсвітлинні об’єкти, відповідно до регламенту фотоконкурсу, мають втричі більше можливостей перемогти в кількісній номінації!

Участь у конкурсі є вільною та відкритою як для професійних фотографів, так і для любителів. Протягом травня всі охочі можуть подати фотографії власного авторства, зроблені у будь-який період часу. Влітку професійне журі визначить переможців у кількох номінаціях, а також обере 10 кращих робіт, які візьмуть участь у міжнародному етапі конкурсу.

Джерело:

http://wikilovesearth.org.ua/2017/04/fifth-contest-starts/

 

Категорія: | Переглядів: 378 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.05.2017 | Коментарі: (0)  

З 20 лютого 2017 р. в області стартує щорічний Конкурс дитячого читання «Книгоманія - 2017».

Конкурс проводиться у чотири етапи.

Перший етап - відбірковий - до 1 березня.

Другий етап - бібліотечний - до 15 березня.

Третій (районний) етап - до 1 квітня.

Обласний етап - до 1 травня.

Вікова категорія - 6 - 7 клас.

На кожному етапі визначаються по 2 переможці - по одному з 6 -го і 7-го класів, які отримають звання «Суперчитач бібліотеки», «Суперчитач району», «Суперчитач області».

Конкурс завершується фестивалем дитячого читання «Книгоманія». який проводиться у Львові 1-3 червня 2017 р.

Детальніше про конкурс за посиланням:

http://lodb.org.ua/novyny/polozhennya-pro-oblasnyj-konkurs-dytyachogo-chytannya-knygomaniya-2017

Категорія: | Переглядів: 530 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.03.2017 | Коментарі: (0)  

« 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930