Четвер, 28.03.2024, 21:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 27 » Година духовності до Дня Матері: "Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим"
16:14
Година духовності до Дня Матері: "Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим"
     12 травня 2013 року бібліотекарями Томашгородської ПШБ Грудень Я. А. та Пучковою О. В. в приміщенні міської бібліотеки було підготовлено та проведено годину духовності до Дня Матері: "Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим".
       
Метою заходу було виховувати любов до жінки, матері, сестри, розширювати духовний світ дітей, ознайомлювати з народними звичаями.
       На масовому заході були присутні учні 9-11 класів. Масовий захід розпочався з виступу ведучої, яка на прикладі любові до жінки, матері, сестри розповіла про любов до рідної країни…
       Мати веде нас, спочатку несміливих, невпевнених дітлахів, через усе життя, не помічаючи, що ми вже стали дорослими. І як би далеко не закинула нас доля, ми завжди відчуваємо серце матері, згадуємо її очі, які недосипали ночей, руки, які пестили нас у дитинстві, бо душа матері завжди поряд з нами.
       Бібліотекарі розповіли про історію створення свята Дня Матері:
       "А чи знаєте ви, коли і де було започатковано свято День Матері? Це родинне свято має свою біографію, що сягає початку XX століття, коли молода американка з Філадельфії Анна Джервіс звернулася до законодавців з пропозицією присвячувати один день року вшануванню матерів, символізуючи його кольорами квітів. Ті, в кого матері живі, мали припнути до одягу рожеву квітку, а в кого вже залишили цей світ - білу. 1914 року Конгрес США ухвалив постанову про святкування Дня Матері, обравши для цього травень - час весняного буяння квітів. Після першої світової війни його почали відзначати і в європейських країнах - Швеції, Норвегії, Австрії.
       В Україні День Матері широко почали відзначати з 1929 р. Цього дня в церквах правили молебні за здоров'я матерів і за упокій померлих. З усіх-усюд з'їжджалися до рідної домівки діти. Мати пригощала їх найсмачнішими стравами, очищала свяченою водою. Під матусиною вишнею чи грушею закопували шматок хліба, дрібні гроші й зерно - "Щоб у добрі та спокої довіку бути."
       Здавна так повелося, що в Україні завжди шанували матерів, які мали багато дітей".
Переглядів: 567 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031