Четвер, 25.04.2024, 05:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Березень » 7 » НОВИНКИ У ФОНДІ. РАДИМО ПРОЧИТАТИ.
09:00
НОВИНКИ У ФОНДІ. РАДИМО ПРОЧИТАТИ.

УВАГА!!!

НОВІ КНИГИ!

/Інформаційний огляд/

Лис В. С.

Діва Млинища: /Володимир Лис. – 2-ге вид. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 368с.

Хто вона, таємнича біла постать, яка іноді являється мешканцям села Загоряни, що жили понад річкою Мережкою – на Млинищі? Від чого берегла, про що попереджала зникла в лісі нещасна закоханна? Вона стала совістю для Панаса Терещука, який, жертвуючи своїм коханням, на довгих двадцять п’ять років солдатчини покинув Україну, аби привезти з переможного наполеонівського Парижа старовинну мапу рідного села. Двісті років захована під стріхою батьківської хати, вона змінить життя недолугого історика Святослава Чишука… А між цими двома загоряннями будуть десятки зраджених і щасливих доль, зламаних і відчайдушно вирваних у смерті життів односельців, чиї історії змусять усміхатися і плакати, дивуючись вічній земній любові… 

Володимир Лис – володар численних відзнак конкурсу «Коронація слова», автор «Найкращого роману десятиріччя». 2016 року поповнив перелік творчих нагород титулом «Золотий письменник України». Новий роман стане гідним ідейним продовженням творів «Століття Якова» та «Соло для Соломії».

 

 

Малярчук Т.

Забуття [Текст]: роман / Таня Малярчук. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. – 256с.

Що таке час, як не кит, який поглинає все, зрівнюючи у бездонному череві геніїв і невдах, шляхетних добродіїв і політичних злочинців. Скільки людських життів непересічних українців стали тим заковтнутим планктоном. Їх неможливо дістати із забуття, хіба що хтось із живих відчує нагальну потребу згадувати. У цьому романі тим славетним забутим є В’ячеслав Липинський, український історик польського походження, філософ і невдалий політик, засновник українського монархізму. Його життя було суцільним рухом проти вітру, пожертвою заради ідеї. Але й ним поживився синій кит української пам’яті. Авторка вкладає розповідь про цього чоловіка в уста молодої жінки, героїні роману, нашої сучасниці, котра досліджує старі газети, щоб віднайти власну ідентичність і доторкнутися до минулого, яке вирізали з її історії, як з кіноплівки. Роман став переможцем літературної премії "Книга року ВВС" у 2016 році.

 

 

 

Мартін Дж. Р.Р.

Гра престолів: роман / ДЖ. Р.Р. Мартін; пер. з англ. Н. Тисовської. – К.:  КМ-БУКС, 2017. – 800 c. – (Пісня льоду й полум’я; кн.1)

Фантастична сага "Пісня льоду й полум’я" давно завоювала серця читачів у всьому світі, перекладена більш як на 20 мов і продається мільйонними накладами. Перша книга циклу — "Гра престолів" — це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть ненастанну війну за престол.

 

 

 

 

 

 

Нотомб А.

Подив і тремтіння [Текст]: роман / Амелі Нотомб; переклад із фр. Віктора Шовкуна. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. – 128с.

Це найвідоміший роман бельгійської письменниці, удостоєний премії Французької академії, перекладений багатьма мовами.

В основі роману — глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу й Заходу. Героїня народилася в Японії й тепер повернулася туди працювати у великій токійській компанії. Дівчина робить спроби приносити користь, але ментальне провалля, яке пролягло між нею й роботодавцями, постійно призводить до неприємностей.

 

 

 

 

 

 

Положній Є.

П’ять сукенд, п’ять днів. Роман. – К.: Нора-Друк, 2016. – 176 с. – серія «Читацький клуб».

П’ять секунд, п’ять днів, п’ять років, вічність — такий часовий алгоритм нового роману Євгена Положія. Головний герой, який все життя — у Вільних профспілках, на обох Майданах — бореться за справедливість, зрештою, коли починається війна, йде на фронт і там потрапляє в «Іловайський котел». Тяжко поранений, у складі групи з тринадцяти бійців, намагається вижити в безнадійній ситуації. Після піврічного лікування, восьми операцій, емоційно виснажений, він приймає рішення, що вже зробив свою справу і прийшов час відпочити. Але коли старий товариш — народний герой, той, хто разом з ним пліч-о-пліч боровся за правду, тепер силою і страхом створює в рідному місті свою бізнес-імперію, стає очевидним: якщо не борешся зі злом, опиняєшся на темному боці. Тож боротьба триває.

 

 

 

 

Хомич М.

Територія брехні. – К.: Юніверс, 2016. – 256с.

Київська Русь, ХІ століття. Князь Володимир і Рогнеда, Ярослав Мудрий і його наречена - шведська принцеса Інгігерда. Наскільки правдиво відображені події минулого в літописах і скандинавських сагах? З упевненістю можна стверджувати лише те, що в минулому люди відчували, страждали і любили, як у наш час.

Прочитавши стародавні графіті на стінах київського собору Святої Софії і розгадавши їхню таємницю, герої роману "Територія брехні" вирушають у подорож до Скандинавії - батьківщини нареченої Ярослава Мудрого Інгігерди.

Герої роману - наші сучасники. Випадкова зустріч змушує їх зануритися в тисячолітню таємницю. Бажання докопатися до правди минулого несподівано розкриває загадки їхнього особистого життя. Минуле нікуди не зникло. Носіями яких генів є ми, нащадки Київської Русі?

Історичний детектив, написаний у кращих традиціях цього жанру, розкриває маловідомі сторінки давньої української історії.

 

 

Шкляр В.

Чорне Сонце: збірка / Василь Шкляр; худож. Маріанна Пащук. – 2-ге вид. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2018. – 304с.: іл.

Російсько-українська війна очима бійця полку "Азов".

Хто і навіщо затягує криваву драму? Чому гинуть найкращі? Чому місцеві вважають своїх визволителів ворогами? Яким наш герой бачить майбутнє Вітчизни? Глибока, сповнена смутку, болю й надії оповідь хлопця, якого честь і сумління змусили взяти до рук зброю.

До видання ввійшли твори "Чорне Сонце", "Танець під чортову дудку", "Крук - птаха нетутешня", "Останній шанс Захара Скоробагатька", "Високі гори у Ялті", "Цілком таємні історії".

 

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

Переглядів: 354 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031