П`ятниця, 19.04.2024, 18:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Травень » 30 » НОВИНКИ У ФОНДІ. РАДИМО ПРОЧИТАТИ.
15:00
НОВИНКИ У ФОНДІ. РАДИМО ПРОЧИТАТИ.

УВАГА!!!

НОВІ КНИГИ!

/Інформаційний огляд/

Вірченко О.

Їжачок-хитрячок про чарівний гачок. Іграшки. – К.: ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2017. – 64с.

Завдяки цій книзі звичайнісінький гачок у руках юних рукодільниць легко перетвориться на чарівний, здатний творити справжні дива. Докладні інструкції та яскраві фотографії допоможуть зробити перші кроки у плетінні й виготовити кумедні іграшки, занурившись у казковий світ творчості. А їжачок-хитрячок зробить процес навчання захоплюючим та веселим.

Видання адресоване дітям молодшого шкільного віку, їхнім батькам і всім, хто цікавиться рукоділлям.

 

 

 

 

Волинь: енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – К.: Гамазин, 2016. – 64с. : іл.. – (Серія “Енциклопедія-Казка-Гра”).  

Що нам відомо про Волинь? Старовинні замки, таємничі підземні лабіринти, зруйновані фортечні стіни, залишки мурів і легенди — легенди про князів і героїв, королів та лицарів, про сміливців та відчайдухів... Хто розбере, що тут правда, що — вигадка?

Тепер ти сам, без сторонньої допомоги можеш це зробити.

У цій книжці ми зібрали казки та легенди волинян, і водночас — основну інформацію про історію, культуру та життя на Волині в давні часи і до сьогодні.

 

 

 

 

Галичина: енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – К.: Гамазин, 2016. – 64с. : іл.. – (Серія “Енциклопедія-Казка-Гра”).  

Що нам відомо про Галичину? Львівські вулички, старовинні замки, кам'яні мури, князі й літописці, зелений шум Карпат і барвиста гуцульська вишивка, історії, скарби, таємниці... Хто розбере, що тут правда, що — вигадка?

Тепер ти сам, без сторонньої допомоги можеш це зробити. У цій книжці ми зібрали казки та легенди Галичини, і водночас — основну інформацію про історію, культуру та життя в цьому регіоні від давнини і до сьогодні.

 

 

 

 

 

Гокінг Л., Гокінг С.

Джордж і Великий вибух [Текс]: роман / Люсі Гокінг, Стівен Гокінг; пер. з англ. Ганни Лелів. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. – 336с.

У твоїх руках, любий читачу, третя книга про Джорджа та його приятелів, які й далі мандрують космосом і відкривають його таємниці. Наші герої дорослішають, переходять до нових шкіл, у них з’являються нові члени сім’ї, нові залицяльники і, звісно, нові... вороги. Тож пригоди тільки набирають обертів. Цього разу друзі мандрують на Місяць, шукають планети, схожі на Землю, блукають у глибинах адронного колайдера, намагаються викрити антинаукову організацію ТУПАКів, вибратися з таємничої пастки і навіть... урятувати людство від колосального вибуху! Отож ти поринеш у таку неймовірну круговерть, що не встигнеш дочитати цю історію до кінця, як знову чекатимеш на наступні космічні пригоди!

 

 

 

Грьонтведт Н.

Абсолютно не цілована [Текст] : повість / Ніна Е.и Грьонтведти; переклад з нор. Наталі Іванчук. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. – 320с.

«Абсолютна нецілована» – друга книжка норвезької письменниці Ніни Елізабет Ґрьонтведт, написана у формі щоденника дівчинки-підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» – знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.

 

 

 

 

Грьонтведт Н.

Привіт, це я! [Текст]: повість / Ніна Е. Грьонтведт; пер. з норв. Наталі Іванчук. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2017. – 280с.

Знайомтеся, це Уда. Їй дуже кортить розповісти вам про все на світі – про себе, про батьків і сестричку Ерле, про найкращу подругу Геллє і її брата-телепня Стіана. Але таке не будеш розбалакувати першому стрічному. Тому Уда пише все це у щоденнику, який надійно замикає на ключик і який стане її єдиною розрадою, коли життя полетить шкереберть, а світ здаватиметься ворожим. Що робити, коли на душі так мулько і здається, що ніхто тебе не любить? І чи зможе Уда зрозуміти, що часто між любов’ю та ненавистю пролягає тонка межа?

 

 

 

 

Касдепке Гжегож

Зачіпки детектива Нишпорки. Канікули детектива Нишпорки. / Касдепке Гжегож; пер. з польської І. Котлярської-Фесюк ; іл. Пьотра Рихеля. – Х. : ВД «Школа», 2016. – 136 с. – (Серія «Нова дитяча книга».)

Детективна агенція "Рожеві окуляри" працює на повну силу. Для неї нема ні канікул, ні вихідних, адже щодня може щось трапитися... Тому детектив Нишпорка пильнує й уважно розглядає кожну річ чи підозрілу людину, тим паче якщо ця людина - небезпечний суперник детектив Мертвяк. І якщо пан Нишпорка таки знайде якусь зачіпку, то робота буде всім: розгадувати ту зачіпку доведеться і йому, і читачам.

 

 

 

 

 

Мельник П.

Дивовижна подорож Соні й Асі до Скандинавії / Петро Мельник. – Корпивницький: ТОВ «Імекс-ЛТД», 2016. – 104с.

Як звичайний збірник маминих рецептів міг стати чарівним? Чому звичайна дівчинка Софійка опинилась так далеко від рідного дому й стала учасницею незвичайних небезпечних пригод, і коли вони завершаться? Чи помиряться Страшко й Чудернацький Олень? Чи зможуть дві дівчинки врятувати від голоду ціле плем’я, і що з ними після цього станеться? І як це звичайна кішка заговорила?! Про ці, та багато інших речей, юні читачі зможуть дізнатись з фантастичної пригодницької повісті «Соня й Ася в Скандинавії» – першої з циклу кулінарних казок.

 

 

Нестайко В. З.

Дивовижні пригоди в лісовій школі: Таємний агент Порча і козак Морозенко. Таємниці лісею «Кондор» / Всеволод Нестайко; мал. В. Харченка. – Х.: ВД «Школа», 2017. – 128с. – (Серія «Дитячий бестселер».)

Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання, а також про новостворений пташиний лісей.

Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Всеволод Нестайко був удостоєний у 1982 р. премії ім. Лесі Українки. Книги В. З. Нестайка перекладено двадцятьма мовами, в тому числі англійською, німецькою, французькою, іспанською, арабською, бенгалі, угорською, румунською, болгарською, словацькою та ін. Російською його книги виходили тринадцять разів.

 

 

Полісся: енциклопедія, казка, гра / уклад. Ю. Бєсєдіна. – К.: Гамазин, 2016. – 64с. : іл.. – (Серія “Енциклопедія-Казка-Гра”).   

Що нам відомо про Полісся? Столітні дуби, тремтливі осики, шовковий мох та синє дзеркало озер, чаклуни-лісовики, квітка папороті, заховані в хащах замки, скити, скарби... Хто розбере, що тут правда, що — вигадка?

Тепер ти сам, без сторонньої допомоги можеш це зробити.

У цій книжці ми зібрали казки та легенди поліщуків, і водночас — основну інформацію про історію, культуру та життя на Поліссі в давні часи і до сьогодні.

 

 

 

 

Сухомлинський В. О.

Вогнегривий коник: Казки. Притчі. Оповідання / упоряд. і передм. О.В. Сухомлинської. — К. : Знання, 2017. — 255 с. : іл. — (Скарби).

Ця книга — збірка мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел, написаних для дітей і дорослих великим українським педагогом і письменником Василем Сухомлинським. Кожна казка, кожне оповідання показують читачам неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують у нас бажання захистити слабшого, допомогти старшим.

Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.

 

 

 

 

Топська Н.

Батько українського театру. – К.: ТОВ “Книжкова база “Альфа”, 2017. – 64с.

Книга розповідає про життя Марка Кропивницького – видатного драматурга і режисера, керівника й організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора. Його називають батьком українського театру, і це визначається у повній мірі віддзеркалює багатогранну натуру творця і людини. Мистецькій шлях Кропивницького є прикладом високого професіоналізму, громадського подвигу і самовідданого служіння національному культурному відродженню.

Видання адресоване дітям середнього та старшого шкільного віку, а також усім, хто кохається в українському мистецтві.

 

 

 

Чеповецький Ю.

Веселі пригоди Мицика і Кицика / Юхим Чеповецький; пер. Н. Забіли; мал. В. Харченка. – Х.: «Школа», 2017. – 128с. – (Серія «Дитячий бестселер».)

Веселі історії про пригоди мишенятка Мицика та його вірного товариша – кота Кицика – навчать маленького читача дивитися на все з оптимізмом та знаходити вихід із будь-яких несподіваних ситуацій.

Особливістю книжки є подані після кожного оповідання віршів, завдання на кмітливість, схеми саморобок, рецепти, фокуси та інші цікавинки.

Прочитавши книгу до кінця та здобувши відповідні навички, кожен юний читач диплом фахівців з мишознавства та котології.

Для дітей молодшого шкільного віку.

 

 

Шкляр В.

Помста баби яги / Василь Шкляр. – Львів: Апріорі, 2017. – 76с.: іл.

Письменник Василь Шкляр та художник Кость Лавро створили нову подарункову книжку для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Це збірка яскравих оповідань про перше входження дитини у складний світ людських взаємин. Про пізнання добра і зла, які тісно сусідують як у реальному житті, так і в чарівній казці. Видання містить паралельний переклад оповідань англійською мовою, що неабияк прислужиться розумненьким дітлахам, котрі вивчають найуживанішу іноземну мову. 

ЗАПРОШУЄМО ДО ЧИТАННЯ!

 

 

 

           

Переглядів: 423 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031