П`ятниця, 29.03.2024, 17:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Квітень » 10 » Податкова інформує
11:42
Податкова інформує

Про декларування доходів громадян за 2013 рік

     Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ повідомляє, що станом на 01.04.2014 року свої декларації подали 555 осіб,  в результаті сплачено в бюджет ПДФО в розмірі 217,2 тис. грн.  З них доходи від отримання спадщини задекларували 41 громадянин на суму 2864,5, до сплати - 143,3 тис.грн. ПДФО, доходу від продажу с/г задекларовано на суму 487,1 тис.грн., до сплати - 73,1 тис.грн. ПДФО, також задекларовано дохід від здачі в найм власного нерухомого майна на суму 8,5 тис.грн., до спати - 0,8 тис.грн. ПДФО.

     Станом на 01.04.2014 р. скористались правом на отримання податкової знижки 137 громадян на суму 162,6 тис.грн. Згідно реєстрів повернуто 118,2 тис.грн.

     Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ нагадує, що до 1 травня триваєкампанія декларування доходів громадян. Запрошуємо Вас задекларувати свої доходи та виконати конституційний обов’язок перед державою.

     Також Рокитнівське відділення Сарненської ОДПІ нагадує, що кожен може подати декларацію не виходячи з дому, скориставшись електронними сервісами та ключами.

Змінено порядок оподаткування пасивних доходів

     Верховною Радою України прийнято Закон України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, яким змінено порядок оподаткування пасивних доходів – дивідендів, процентів, роялті та інвестиційних доходів.

     Відповідно до Закону, до загального річного доходу платника включатиметься дохід, отриманий у вигляді дивідендів, виграшів, призів та процентів, окрім тих процентів, сума яких не перевищує в рік сімнадцять прожиткових мінімумів для працездатної особи. Також не включатимуться до такого доходу проценти та дивіденди, що не підлягають оподаткуванню відповідно до норм Податкового кодексу.

     „Оподаткування пасивних доходів, отриманих фізичними особами протягом звітного місяця, здійснюватиме податковий агент за ставкою 15 відсотків. У свою чергу отримувач таких доходів повинен буде здійснити річний перерахунок”, – пояснив  начальник Управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту доходів і зборів з фізичних осіб Міндоходів Сергій Наумов.

     Оподатковуватимуться пасивні доходи за ставками 15%, 20% та 25% в залежності від їх загальної суми під час проведення річного перерахунку, результати якого зазначаються громадянами в податковій декларації.

     Так, якщо отриманий дохід не перевищив 204 прожиткових мінімуми (а у 2014 році – це 248 472 грн.), ставка податку складатиме 15%.

     Якщо сума доходу сягає від 204 до 396 прожиткових мінімумів (від 248 472 грн. до 482 328 грн.), до суми перевищення застосовуватиметься вже 20%.

     У разі отримання пасивного доходу понад 396 прожиткових мінімумів ставка, за якою оподатковуватиметься сума перевищення, становить 25%.

     Під час річного перерахунку нарахований до сплати податок зменшується на суму, яка вже була утримана податковими агентами. Отриману позитивну різницю податку платник повинен включити до річної податкової декларації.

     Прийнятим Законом також запроваджується оподаткування пенсій або щомісячного грошового утримання, які виплачуються з Пенсійного фонду України чи бюджету, якщо вони перевищують 10 тис. гривень. До суми перевищення застосовуватимуться ставки 15% або 17%.

     Зазначені норми Закони набирають чинності з 1 липня 2014 року. При цьому порядок нарахування та оподаткування доходів у вигляді заробітної плати, доходів від підприємницької діяльності, в т.ч. платників єдиного податку, цим Законом не змінюється.

Новий сервіс Міндоходів допоможе уникнути помилок в електронній звітності

     Міністерством доходів і зборів України впроваджено нову послугу для платників податків, яка дозволить уникнути помилок при формуванні податкової звітності.

      Специфіка роботи сервісу полягає у своєчасному виявленні наявних помилок у наданій звітності та можливості їх виправлення без застосування фінансових санкцій.

      Так, надіслана платником декларація з податку на додану вартість одразу ж проходить арифметичний контроль та співставлення даних з наявною інформацією у базах Міндоходів. У разі виявлення під час звірки ризиків, вони одразу ж формуються в електронне повідомлення та надсилаються платнику для самостійного коригування податкової звітності.

     За словами фахівців Міндоходів, такий обмін інформацією сприяє зниженню податкового тиску на платника податків та поліпшенню партнерських відносин з легальним бізнесом.

Зустріч начальника інспекції з представниками бізнесу

      У податковій інспекції на початку квітня відбулася зустріч начальника Сарненської ОДПІ ГУ Міндоходів у Рівненській Ірини Олендер з суб’єктами господарювання – юридичними та фізичними особами стосовно спрощеної ситеми оподаткування, обліку та звітності.

     Під час проведення зустрічі платникам були повідомлено про новації Податкового кодексу України та особливості справляння єдиного податку.

     Ірина Миколаївна звернула увагу, що вдосконалення податкового законодавства направлено на підтримку бізнесу. Так, розширенозастосування спрощеної системи оподаткування шляхом введення п’ятої ішостої груп платників єдиного податку.

     Повідомила присутніх про результати деклараційної кампанії 2014 року, про графік роботи центру обслуговування платників податків податкової інспекції та про переваги застосування електронних податкових сервісів.

Податковий календар на квітень 2014 року

 

     Не забудьте сплатити податки та прозвітувати про свою підприємницьку діяльність у квітні.

      4 квітня, п'ятниця Останній день сплати 

     - авансового внеску рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за третю декаду березня

     15 квітня, вівторок Останній день подання 

     - звіту про використання РРО та книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) за березень (форма № ЗВР-1), якщо не передбачено подання інформації дротовими або бездротовими каналами зв’язку; довідки про використані розрахункові книжки

     Останній день сплати 

     - збору за провадження торговельної діяльності; діяльності з надання платних послуг; торгівлі валютними цінностями (з придбанням торгового патенту) за травень

     - адміністративно-господарських санкцій за нестворення у 2013 р. робочих місць для інвалідів

     - авансового внеску рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за першу декаду квітня

     18 квітня, п'ятниця Останній день сплати 

     - авансового внеску з єдиного податку за квітень платниками, віднесеними до першої та другої груп

     22 квітня, вівторок Останній день подання 

     - декларації з ПДВ за березень платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю

     - копій записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за березень в електронному вигляді усіма платниками ПДВ

    - декларації акцизного податку за березень

     - податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за березень платниками, які обрали місячний період для звітування, та за нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі в березні

     - розрахунку суми збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства за березень

     - податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом України за березень

     - податкового розрахунку з плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини за березень

     - податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками, за березень

     - податкової декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за березень

     - податкових розрахунків рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за березень

     - звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб і суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів роботодавцями за березень (форма № Д4 (місячна))

     - звіту по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (форма Ф4-ФСС з ТВП) за I квартал

     - звіту про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих закладів оздоровлення (формаФ14-ФСС з ТВП) за I квартал

     - звіту щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за I квартал

________________

     1. Згідно  з частиною третьою ст. 67 КЗпП вихідний день у неділю 20 квітня (Великдень) переноситься  на понеділок 21 квітня. Тому останній день подання звіту та/або сплати податку (збору) переноситься на вівторок 22 квітня.

Останній день сплати

- єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування роботодавцями за березень (крім гірничих підприємств)

- єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування фізичними особами — підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування, за I квартал

- доплати (за потреби) податкового зобов’язання з акцизного податку на тютюнові вироби, після реалізації тютюнової продукції2

____________

            2. Увага! Виробники тютюнових виробів здійснюють авансову сплату акцизного податку при придбанні марок акцизного податку в сумі, розрахованій з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку, що діють відповідно до норм Податкового кодексу України (пп. 222.1.2 п. 222.1 ст. 222).

25 квітня, п'ятниця Останній день сплати

- авансового внеску рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за другу декаду квітня

28 квітня, понеділок Останній день сплати

- єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гірничими підприємствами за березень

29 квітня, вівторок Останній день сплати

- авансового взноса по налогу на недвижимое имущество, отличающееся от земельного участка, юридическими лицами за І квартал

30 квітня, середа Останній день подання

- звіту про контрольовані операції за 2013 р., в якому відображають контрольовані операції, здійснені у період з 01.09.2013 по 31.12.2013 р.

- податкової декларації про майновий стан і доходи, отримані фізичною особою, за 2013 р., в тому числі особами, які займаються незалежною професійною діяльністю

Останній день сплати

- авансових внесків з податку на прибуток за квітень

- ПДВ за березень платниками, у яких базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному місяцю

- податку на доходи фізичних осіб з нарахованого, але не виплаченого доходу за квітень

- акцизного податку за березень

- плати за землю за березень

- збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства за березень

- фіксованого сільськогосподарського податку за березень

- збору за користування радіочастотним ресурсом України за березень

- плати за користування надрами при видобуванні вуглеводневої сировини за березень

- збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками, за березень

- збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за березень

- остаточної суми рентної плати за транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, за транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за березень з урахуванням фактично сплачених авансових платежів.
 

Переглядів: 535 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930