Субота, 20.04.2024, 01:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 9 » Зустріч членів літературно – мистецького гуртка «Поліське джерело».
09:11
Зустріч членів літературно – мистецького гуртка «Поліське джерело».

     Майже вже рік при міській публічно-шкільній бібліотеці  селища Томашгород діє літературно – мистецький гурток «Поліське джерело».

    От і нещодавно, в передостанній  напрочуд теплий жовтневий день в літературній світлиці зібрались місцеві літератори – люди, залюблені в його величність Слово. Серед них є як і початківці, так і відомі в нашому краї поети та прозаїки.

    Все життя Олени Горпиніч було пов’язане з цифрами. А віршувати почала у зрілому віці, «Як літа на осінь повернули..» У творчому доробку самобутньої поетеси назбиралось чудових поетичних творів на добротну збірку. Одна з читачок та палких прихильниць поетеси про творчість Олени Горпиніч сказала дуже хороші слова : «У наш складний час такі поезії роблять людей добрішими».

     На сторінках районного часопису « Новини Рокитнівщини» друкуються поезії вчительки зарубіжної літератури Томашгородського НВК Валентини Шнайдер. Поезії Валентини Михайлівни вчать підростаюче покоління любити Україну, наше неповторне Полісся, берегти рідну природу. Надіємось, що в наступному році вийде перша поетична збірка талановитої поетеси.

    В періодичних виданнях краю  постійно друкується пенсіонер внутрішніх справ, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС ВолодимирТушич. Володимир Миколайович  пише в таких жанрах : гумор, байки, лісові замальовки, ліричні поезії. Підготував до друку третю книжку гумору, поезії та прози, є співавтором літературно – мистецьких альманахів Рокитнівського та Сарненського районів.

    Співавтором літературно-мистецького альманаху Рокитнівшини« Рокита – 2011р.» є працівник дитячого садочку « Сонечко» Наталка  Богуш. У своїх поезіях  молода авторка пише про життєві будні, оспівує найсвітліше земне почуття – кохання.

     Свої перші вірші прочитала також бібліотекар шкільного відділу ІринаЛавренюк.

     Поетичним відкриттям називаємо ми учнів місцевого ліцею Тетяну Близнюк та Наталію Близнюк. Які ж вони у нас гарні!!! Нехай їхня творча стежина буде щасливою.

    На свято Слова завітала до нас відома на Поліссі поетеса , член літературно  - мистецького об’єднання « Рокита» Ганна Близнюк. Ганна Іванівна прочитала власні твори, поділилась планами на майбутнє.  Вдячні їй за побажання завжди тримати при собі госте перо.

     А ми і не можемо інакше, 6о нам посміхається з портрета  народна артистка України Лідія Кондрашевська ( Мозоль). Знаменита оперна співачка в 60-70 рр. минулого століття вчилась у місцевій школі, ходила гомінкими робітничими вулицями Томашгорода. Від поліських джерел до мистецьких вершин – такий її  славний творчий шлях.

     Наша літературна світлиця відкрита для всіх, хто не байдужий до художнього слова.

Завідуюча міською публічно-шкільною бібліотекою смт. Томашгород Грудень Я.А.

Керівник літературно-мистецького гуртка Ірина Лавренюк.

Переглядів: 540 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30