П`ятниця, 26.04.2024, 15:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Вересень » 24 » Інформаційна година « Вода – символ життя»
15:08
Інформаційна година « Вода – символ життя»

     9 вересня в міській ПШБ смт.Томашгород  було проведено  інформаційну годину «Вода – символ життя». Захід проведено завідуючою ПШБ Грудень Ярославою Антонівною, яка проінформувала присутніх про функції води.

     Вода — з найдавніших часів вода вважалася джерелом всякого життя: Гесіод та Фалес, одні з перших грецьких філософів, навчали, що вода — первісний елемент, з якого витворені всі речі, і з якого вони переважно й складаються.

    Деякі сліди стародавніх поглядів трапляються і в наш час. Так, у Галичині можна почути вираз: "Вода — наша мама" на означення, що вода джерело всякого органічного життя (І. Франко "Приповідки", І, в. II. ст. 246).

     У всіх світових традиціях вода є найголовнішим універсальним символом, який наділений різноманітними функціями. Визначення якості води мало вигляд живого начала, воду вважають першостихією світу.

     Вода завжди знаходиться в русі.

     Вода виступає в якості першооснови світу, символізує повноту можливостей, змішання елементів, що формують усе творіння.

     Вода має живильну здатність — небесні води орошують Землю, щоб підтримувати життя на ній. Битви богів і героїв з міфічними сутностями, які захоплюють  життєдайну воду - поширений сюжет у міфології.

     В книзі книг Біблії вода ототожнюється з первозданним хаосом. Також вона виступає тут як символ живого благословення Божого. З іншого боку, вона представлена як зброя гніву Господнього (всесвітній потоп, Ноєвий ковчег) . Біблейський вираз «знаходитися в глибині води» означає страждати. В християнських традиціях вода фігурує у обряді хрещення, яке символізує очищення, обновлення та освячення в якості джерела життя. Занурення у воду означає повернення до першоначального стану, маючи на увазі смерть і знищення, а також відродження і установлення, оскільки Бог водою укріплює життєву силу.

     Отже, вода у нашому житті керує багатьма гранями, необхідними та незамінними, бо вода — і є саме життя.

Переглядів: 683 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930