Субота, 27.04.2024, 03:57
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 27
     Фонд Миколи Томенка "Рідна країна", портал ridna.ua з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка в рамках проекту "Твій Шевченко" оголошують конкурс на тему "Словами Шевченка про сучасну Україну".
        Взяти участь у конкурсі запрошуємо школярів та студентів України.
       До 30 січня 2014 року включно на електронну адресу ridna.shevchenko@gmail.com надсилайте свої роздуми у будь-якій формі щодо того, якими словами Тараса Шевченка, на Вашу думку, можна якнайкраще охарактеризувати сучасну Україну.
       Переможці конкурсу отримають подарунки від Фонду "Рідна країна", зокрема, "Український щорічник -2014" та набір "шевченківських закладок", присвячених до 200-річчя Шевченка.
       Кращі роботи будуть опубліковані на сайті www.ridna.ua 
       У листі формату MS Word обов'язково вкажіть своє ім'я та повну поштову адресу.
"Рідна країна"
Джерела:
Категорія: | Переглядів: 542 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

     З вересня 2013 р. до травня 2014 р. діти та молодь України змагатимуться за призи, грошові премії, путівку до Артеку та звання найкращих юних художників.
       Ці "змагання" пензлів й олівців - національний конкурс-виставка дитячо-юнацьких малюнків "Краса та розум України", який відбувається протягом 2013/2014 навчального року на території всієї країни в рамках щорічного некомерційного культурно-мистецького проекту - Художня Премія серед учнів і шкіл "Золотий Пензлик". 
       Учні та вихованці віком від 6 до 17 років всіх середніх освітніх закладів поборються за звання кращих юних художників та художниць за номінаціями: 
- "Краса та велич України" (архітектура, природа),
- "Україна - європейська країна",
- "Я - майбутній банкір",
- "Я і наука".
     12 переможців (по 3 призових місця за 4 номінаціями), яких обере Експертна Рада з числа провідних художників, арт-психологів та дизайнерів, отримають цінні призи, відзнаки та грошові премії від 200 до 400грн кожен та кожна, а най-найкращі юні художник чи художниця року додатково отримає безкоштовну путівку до МДЦ "Артек". 
       Позмагаються за подарунки поміж собою й навчальні заклади - "найактивніша міська школа", "найактивніша сільська школа" та "найактивніший притулок/інтернат" 2013/2014н.р. також отримають цінні призи та відзнаки, а їхні директори - особисто по сучасному планшетному комп'ютеру. 
       Окрім того, "найактивніша сільська школа" додатково отримає набір фарб та колорантів "Caparol" для ремонту та/чи оздоблення свого кабінету малювання. 
        Участь в проекті для учнів та навчальних закладів - безкоштовна, а кількість робіт від кожного учасника - необмежена. 
       Нагородження переможців відбудеться 17 травня 2014 р. у вигляді святкового концерту за участі зіркових вокалістів у центрі Запоріжжя. 
       Організатор проекту - Запорізька Обласна Молодіжна Організація "Наше щасливе життя", за інформаційної підтримки Міністерств ... Читати далі »
Категорія: | Переглядів: 529 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

     16-18 жовтня 2013 року в м. Київ в рамках проекту ICRIN відбувся семінар "Місцеві історії для місцевого розвитку", на який була запрошена і я, завідуюча Тамашгородської міської бібліотеки Ярослава Грудень.
       Мета семінару: Інформаційно-комп'ютерні центри (ІКТ Центри), створені в рамках проекту ICRIN, відіграють важливу роль у забезпеченні доступу громадян до інформації і, в кінцевому підсумку, у розширенні можливостей для місцевого розвитку. У 2013 році ПРООН організувала пілотне використання інноваційного інструменту для моніторингу якості життя на місцевому рівні - мікро - наративів. Метою даного семінару є огляд результатів роботи ІКТ центрів у 2012-2013 роках; обговорення перспектив ІКТ центрів в якості центрів для місцевого розвитку; обговорення результатів історій і перспектив використання цього інструменту для залучення громадян у місцевий розвиток.
     Учасники семінару :
- ІКТ Центри ICRIN Білорусь , Росія, Україна
- Місцева адміністрація населених пункті, де розташовані ІКТ Центри ICRIN Білорусь, Росія, Україна.
- ПРООН
- Оксана Лещенко, Проект ICRIN, ПРООН (Skype )
- Наталія Ольшанська, Менеджер проекту, ПРООН Україна
- Єжи Осятинський, консультант програми розвитку ООН в Україні
- Михайло Пелях, Регіональний Центр ПРООН, Братислава
- Оксана Реміга, Координатор проекту "Місцевий Розвиток, орієнтований на громаду", ПРООН Україна
- Джейсінгх Сах, Менеджер проекту "Місцевий Розвиток, орієнтований на громаду", ПРООН Україна.
       Протягом цих трьох днів учасники семінару заслуховували історії, результати, досвід про місцевий розвиток орієнтований на громаду, Білорусі, Росії, України в 2012-2013 роках.
Категорія: | Переглядів: 453 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

Дата проведення: 11.10.2012
Місце проведення: шкільна бібліотека
Мета проведення: ознайомити дітей з періодичними виданнями, зокрема, з дитячим журналом "Пізнайко", навчити правильно читати періодику.
Присутні: 1-5 класи
Видано літератури: 6

План проведення:
1. Вступне слово.
2. Розгадування загадок.
3. Виставка.
4. Підсумки.
Підготувала:
бібліотекар ш/в Томашгородської ПШБ Пучкова О. В.
Категорія: | Переглядів: 588 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

Умови проведення конкурсу "Найкращий читацький щоденник 2013 року"

1. Загальні положення
Ці умови визначають порядок проведення конкурсу "Найкращий читацький щоденник 2013 року" (далі Конкурс).
2. Мета Конкурсу
Конкурс проводиться з метою популяризації сучасної вітчизняної книги та заохочення учнів 4-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів до систематичного читання сучасної української літератури задля постійного підвищення культурного рівня учнів та покращення якості й ефективності процесу читання.
3. Завдання Конкурсу
Завданнями Конкурсу є:
- вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книжкою;
- популяризація сучасної вітчизняної книжки;
- створення умов для позитивної мотивації учнів до читання, розширення у них читацького світогляду, розвитку їхніх читацьких умінь.
4. Організація, умови та строки проведення
4.1. Організатором Конкурсу є видавництво "Грані-Т".
4.2. До участі у Конкурсі запрошуються учні 4-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форм власності та підпорядкування.
4.3. Конкурс проводиться з 1 червня 2013 до 20 грудня 2013 року в два етапи
І етап - з 1 червня до 30 вересня;
ІІ етап - з 1 жовтня до 1 грудня;
Оголошення результатів -з 15 по 25 грудня.
4.3. Для участі в І етапі конкурсу учасник має роздрукувати і запо ... Читати далі »
Категорія: | Переглядів: 606 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

     Компанія Panasonic та Благодійна організація "Фонд Братів Кличків" реалізують в Україні дитячий екологічний проект "ЕКО ІДЕЇ" в рамках міжнародного конкурсу "EcoPictureDiary". Метою цього конкурсу є виховання у дітей дбайливого відношення до природи, популяризація екологічної культури та розвиток відчуття причетності до вирішення екологічних проблем. У конкурсі можуть взяти участь діти молодшого та середнього шкільного віку (від 7 до 15 років включно), котрі навчаються у загальноосвітніх школах всієї України.
     Кінцевий термін подання заявок: 5 липня 2013 р. (для дітей від 7 до 11 років), 25 серпня (для дітей від 12 до 15 років)

Детальна інформація:
Категорія: | Переглядів: 554 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

     12 травня 2013 року бібліотекарями Томашгородської ПШБ Грудень Я. А. та Пучковою О. В. в приміщенні міської бібліотеки було підготовлено та проведено годину духовності до Дня Матері: "Нічого кращого немає, як тая мати молодая з своїм дитяточком малим".
       
Метою заходу було виховувати любов до жінки, матері, сестри, розширювати духовний світ дітей, ознайомлювати з народними звичаями.
       На масовому заході були присутні учні 9-11 класів. Масовий захід розпочався з виступу ведучої, яка на прикладі любові до жінки, матері, сестри розповіла про любов до рідної країни…
       Мати веде нас, спочатку несміливих, невпевнених дітлахів, через усе життя, не помічаючи, що ми вже стали дорослими. І як би далеко не закинула нас доля, ми завжди відчуваємо серце матері, згадуємо її очі, які недосипали ночей, руки, які пестили нас у дитинстві, бо душа матері завжди поряд з нами.
       Бібліотекарі розповіли про історію створення свята Дня Матері:
       "А чи знаєте ви, коли і де було започатковано свято День Матері? Це родинне свято має свою біографію, що сягає початку XX століття, коли молода американка з Філадельфії Анна Джервіс звернулася до законодавців з пропозицією присвячувати один день року вшануванню матерів, символізуючи його кольорами квітів. Ті, в кого матері живі, мали припнути до одягу рожеву квітку, а в кого вже залишили цей світ - білу. 1914 року Конгрес США ухвалив постанову про святкування Дня Матері, обравши для цього травень - час весняного буяння квітів. Після першої світової війни його почали відзначати і в європейських країнах - Швеції, Норвегії, Австрії.
       В Україні День Матері широко почали відзначати з 1929 р. Цього дня в церквах правили молебні за здоров'я матерів і за упокій померлих. З усіх-усюд з'їжджалися до рідної домівки діти. Мати пригощала їх найсмачнішими стравами, очищала свяченою водою. Під матусиною вишнею чи грушею закопували шматок хліба, дрібні гроші й зерно - "Щоб у добрі та спокої довіку бути."
       Здавна так повелося, що в Україні завжди шанували матерів, які мали багато дітей".
Категорія: | Переглядів: 570 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.12.2013 | Коментарі: (0)  

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031