П`ятниця, 26.04.2024, 02:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Міська бібліотека-філія смт.Томашгород

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 136
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

     21 листопада до Дня Гідності і Свободи в холі школи бібліотекарем  Лавренюк І.О.  було організовано виставку-спогад «На шляху до Гідності», а в міському відділі бібліотеки бібліотекарем Грудень Я.А. було підготовлено виставку «З Україно в серці».

Категорія: | Переглядів: 373 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.12.2015 | Коментарі: (0)  

    З 09 по 13 листопада в ліцеї проходив Тиждень  безпеки дорожнього руху, в ході якого бібліотекарем Іриною Лавренюк., та класним керівником  6 класу Андріяшевою Л.М. 10 листопада 2015 року було проведено вікторину «В світі дорожніх знаків». На початку заходу кожен учень розповідав про один з дорожніх знаків та показував його класу.  Учні відгадували кросворди, загадки, відповідали на запитання. В кінці діти грали в гру «Зроби правильно». За командою бібліотекаря Лавренюк І.О., вони піднімали ліву (праву) руку або поверталися вліво (вправо).

Ірина Лавренюк.

Категорія: | Переглядів: 470 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.12.2015 | Коментарі: (0)  

    09 листопада до Дня української писемності  та мови в Томашгородському НВК "Школі I-III ст.- ліцеї" проводилися радіоперерви під назвою «Звучи прекрасна рідна, мово!». На цих перервах звучали вірші та пісні про мову.

Ірина Лавренюк.

Категорія: | Переглядів: 402 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.12.2015 | Коментарі: (0)  

     Майже вже рік при міській публічно-шкільній бібліотеці  селища Томашгород діє літературно – мистецький гурток «Поліське джерело».

    От і нещодавно, в передостанній  напрочуд теплий жовтневий день в літературній світлиці зібрались місцеві літератори – люди, залюблені в його величність Слово. Серед них є як і початківці, так і відомі в нашому краї поети та прозаїки.

    Все життя Олени Горпиніч було пов’язане з цифрами. А віршувати почала у зрілому віці, «Як літа на осінь повернули..» У творчому доробку самобутньої поетеси назбиралось чудових поетичних творів на добротну збірку. Одна з читачок та палких прихильниць поетеси про творчість Олени Горпиніч сказала дуже хороші слова : «У наш складний час такі поезії роблять людей добрішими».

     На сторінках районного часопису « Новини Рокитнівщини» друкуються поезії вчительки зарубіжної літератури Томашгородського НВК Валентини Шнайдер. Поезії Валентини Михайлівни вчать підростаюче покоління любити Україну, наше неповторне Полісся, берегти рідну природу. Надіємось, що в наступному році вийде перша поетична збірка талановитої поетеси.

    В періодичних виданнях краю  постійно друкується пенсіонер внутрішніх справ, учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС ВолодимирТушич. Володимир Миколайович  пише в таких жанрах : гумор, байки, лісові замальовки, ліричні поезії. Підготував до друку третю книжку гумору, поезії та прози, є співавтором літературно – мистецьких альманахів Рокитнівського та Сарненського районів.

    Співавтором літературно-мистецького альманаху Рокитнівшини« Рокита – 2011р.» є працівник дитячого садочку « Сонечко» Наталка  Богуш. У своїх поезіях  молода авторка пише про життєві будні, оспівує найсвітліше земне почуття – кохання.

     Свої перші вірші прочитала також бібліотекар шкільного відділу ІринаЛавренюк.

     Поетичним відкриттям називаємо ми учнів місцевого ліцею Тетяну Близнюк та Наталію Близнюк. Які ж вони у нас гарні!!! Нехай їхня творча стежина буде щасливою.

    На свято Слова завітала до нас відома на Поліссі поетеса , член літературно  - мистецького об’єднання « Рокита» Ганна Близнюк. Ганна Іванівна прочитала власні твори, поділилась планами на майбутнє.  Вдячні їй за побажання завжди тримати при собі госте перо.

     А ми і не можемо інакше, 6о нам посміхається з портрета  народна артистка України Лідія Кондрашевська ( Мозоль). Знаменита оперна співачка в 60-70 рр. минулого століття вчилась у місцевій школі, ходила гомінкими робітничими вулицями Томашгорода. Від поліських джерел до мистецьких вершин – такий її  славний творчий шлях.

     Наша літературна світлиця відкрита для всіх, хто не байдужий до художнього слова.

Завідуюча міською публічно-шкільною бібліотекою смт. Томашгород Грудень Я.А.

Керівник літературно-мистецького гуртка ... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 542 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.11.2015 | Коментарі: (0)  

9 листопада (понеділок)

Закінчується термін подання:

звіту про суми податкових пільг за три квартали 2015 року;

податкової декларації з податку на прибуток підприємства за три квартали 2015 року платниками, у яких податковий - період дорівнює календарному кварталу (разом з відповідною податковою декларацією квартальна фінансова звітність (крім малих підприємств));

 - податкової декларації з податку на додану вартість за ІIІ квартал 2015 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;

- податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за три квартали 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

- податкової декларації платника єдиного податку – юридичної особи за три квартали 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

- податкової декларації збору за спеціальне використання води за три квартали 2015 року;

податкового розрахунку збору за спеціальне використання лісових ресурсів за три квартали 2015 року;

- податкової декларації збору за місця для паркування транспортних засобів за три квартали 2015 року;

- податкової декларації з екологічного податку за ІІІ квартал 2015 року;

- податкової декларації зі збору за користування радіочастотним ресурсом України за ІII квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами для видобування корисних копалин за ІІІ квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, за ІIІ квартал 2015 року;

... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 485 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.11.2015 | Коментарі: (0)  

      Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 «Деякі питання проведення в 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» (із змінами) зовнішнє незалежне оцінюваннярезультатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (ЗНО), в 2016 році проводитиметься з 5 травня до 10 липня.

     Особи, які зареєструються для проходження ЗНО, матимуть можливість скласти тести з ЗНО таких предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, російської мови, французької мови. Кожен учасник ЗНО матиме право скласти тести не більш як ізчотирьох навчальних предметів.

     Для всіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за підсумками державної підсумкової атестації, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Також як результати ДПА зараховуватимуться результати складання тестів із математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).

     Наказ Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 (із змінами), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 вересня 2015 року за № 1152/27597, буде опубліковано 30 жовтня 2015 року в офіційному виданні «Офіційний вісник України», № 84. Наказ набирає чинності в день його опублікування. 

7 нововведень у вступній кампанії 2016 року.

     1. Набір на освітньо-кваліфікаційні рівні вищої освіти молодого спеціаліста та спеціаліста в 2016 році відбуватиметься востаннє. Також вперше умови прийому до Вищих навчальних закладів України охоплюють ступені молодшого бакалавра та доктора філософії.

     2. Набір студентів до ВНЗ на всі ступені та освітньо-кваліфікаційні рівні у 2016 році буде здійснюватись за новим єдиним Переліком галузей та спеціальностей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266.

     3.Також закон «Про Вищу освіту» передбачає деякі зміни моделі держзамовлення, згідно з якими Міністерство освіти і науки визначатиме загальну кількість бюджетних місць за спеціальностями та спеціалізаціями окремих спеціальностей. У свою чергу, вищі навчальні заклади встановлюватимуть мінімальні та максимальні обсяги вступників, які вони можуть і готові прийняти. Розподіл вступників по ВНЗ, з урахуванням їх пріоритетів, здійснюватим ... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 429 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.10.2015 | Коментарі: (0)  

     14 вересня в міській ПШБ смт.Томашгород  було проведено інформаційну годину  «Здоров’я – цінність життя».

     Конституцією України визначено, що найвищою цінністю в державі є людина, її життя і здоров’я. Здоров’я – це одна з головних умов фізичного і статевого розвитку юнаків та дівчат, досягнення успіху в дорослому житті, реалізація здібностей і талантів. Воно необхідне людині, щоб кохати і бути коханими, щоб радіти і насолоджуватися життям.
     Але на сьогоднішній день виникають негативні тенденції в розвитку молодого покоління. Відбувається деградація людства, яка виявляється в рості хвороб цивілізації: серцево-судинні, онкологічні, нервово- психічні, дистрофічні, алергічні захворювання. Збільшується кількість хворих на СНІД, туберкульоз, наркоманію. 
     Перед українським суспільством дуже важливою є проблема збереження й підвищення рівня здоров’я всіх верств населення, а особливо молоді, істотного вдосконалення потребує організація фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи у навчальних закладах як ефективний засіб виховання, зміцнення здоров’я, організації дозвілля та формування здорового способу життя учнівської молоді. 

     Формула здоров’я – зберігати, відновлювати, розвивати.

     Зберігати - означає поводитися так, щоб не шкодити своєму здоров'ю: уникати небезпечних ситуацій, остерігатися шкідливих звичок, наприклад, недосипати, бездумно гаяти час перед телевізором, вживати шкідливу їжу тощо

     Розвивати -  означає працювати над розвитком своїх здібностей і можливостей: фізичне вдосконалення: швидше бігати, вище стрибати, а також життєві навички: уміння допомагати один одному, вміння слухати і говорити, вміння надавати підтримку тим, хто її потребує тощо.

     Відновлювати - ця складова вчить нас правильно поводитися тоді, коли ти захворів або отримав травму.

Це означає:

  • уміти вчасно виявити ознаки поганого самопочуття,
  • знати, до кого і як звернутися по допомогу,
  • уміти надати невідкладну допомогу постраждалому і самому собі.

Захід проведено Грудень Ярославою Антонівною.

Категорія: | Переглядів: 445 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.09.2015 | Коментарі: (0)  

     9 вересня в міській ПШБ смт.Томашгород  було проведено  інформаційну годину «Вода – символ життя». Захід проведено завідуючою ПШБ Грудень Ярославою Антонівною, яка проінформувала присутніх про функції води.

     Вода — з найдавніших часів вода вважалася джерелом всякого життя: Гесіод та Фалес, одні з перших грецьких філософів, навчали, що вода — первісний елемент, з якого витворені всі речі, і з якого вони переважно й складаються.

    Деякі сліди стародавніх поглядів трапляються і в наш час. Так, у Галичині можна почути вираз: "Вода — наша мама" на означення, що вода джерело всякого органічного життя (І. Франко "Приповідки", І, в. II. ст. 246).

     У всіх світових традиціях вода є найголовнішим універсальним символом, який наділений різноманітними функціями. Визначення якості води мало вигляд живого начала, воду вважають першостихією світу.

     Вода завжди знаходиться в русі.

     Вода виступає в якості першооснови світу, символізує повноту можливостей, змішання елементів, що формують усе творіння.

     Вода має живильну здатність — небесні води орошують Землю, щоб підтримувати життя на ній. Битви богів і героїв з міфічними сутностями, які захоплюють  життєдайну воду - поширений сюжет у міфології.

     В книзі книг Біблії вода ототожнюється з первозданним хаосом. Також вона виступає тут як символ живого благословення Божого. З іншого боку, вона представлена як зброя гніву Господнього (всесвітній потоп, Ноєвий ковчег) . Біблейський вираз «знаходитися в глибині води» означає страждати. В християнських традиціях вода фігурує у обряді хрещення, яке символізує очищення, обновлення та освячення в якості джерела життя. Занурення у воду означає повернення до першоначального стану, маючи на увазі смерть і знищення, а також відродження і установлення, оскільки Бог водою укріплює життєву силу.

     Отже, вода у нашому житті керує багатьма гранями, необхідними та незамінними, бо вода — і є саме життя.

Категорія: | Переглядів: 682 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.09.2015 | Коментарі: (0)  

Податковий календар на серпень 2015 року

7 серпня (п'ятниця)

Закінчується термін подання:

- звіту про суми податкових пільг за II квартал 2015 року.

10 серпня (понеділок)

Закінчується термін подання:

податкової декларації з податку на прибуток підприємства за півріччя 2015 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу (разом з відповідною податковою декларацією квартальна фінансова звітність (крім малих підприємств));

- декларації з податку на додану вартість за ІI квартал 2015 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному кварталу;

- податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за півріччя 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

податкової декларації платника єдиного податку – юридичної особи за півріччя 2015 року платниками, віднесеними до 3 групи;

- декларації збору спеціальне використання води за ІI квартал 2015 року;

податкового розрахунку збору за спеціальне використання лісових ресурсів за півріччя 2015 року;

- декларації збору за місця для паркування транспортних засобів за півріччя 2015 року;

- податкової декларації з екологічного податку за ІІ квартал 2015 року;

- податкової декларації зі збору за користування радіочастотним ресурсом України за II квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами для видобування корисних копалин за ІІ квартал 2015 року;

- податкового розрахунку з плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин, за ІI квартал 2015 року;

... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 461 | Додав: WWWWW_W | Дата: 07.08.2015 | Коментарі: (0)  

     12 червня в міській ПШБ смт. Томашгород  відбулась чергова зустріч учасників літературної студії «Що є поезія - життя чи проза». На зустрічі були присутні бібліотекарі ПШБ та письменники, що проживають в смт. Томашгород: Тушич Володимир Миколайович, Шнайдер Валентина Михайлівна та Наталя Богуш. Також цього разу до студії завітали Близнюк Тетяна та Близнюк Наталія, учениці 8 класу, які пробують себе у написанні поезій.

    Зустріч як завжди була поділена на дві частини. В першій бібліотекарі розповіли присутнім про письменників України, що народилися в червні.

    Друга ж проходила в невимушеній, дружній атмосфері. Спочатку до слова було запрошено Валентину Михайлівну Шнайдер, вчителя світової літератури. Вона прочитала свої нові поезії, які присвятила природі рідного села, Більська Воля, Білому озеру та багато інших.

Моє Полісся

Мій край, моє Полісся золоте.

Земля, де журавлина і чорниця рясно так росте.

Багата вона ще й на надра земні.

Озолотились люди тут на бурштині.

 

Стоять вічнозелені сосни високі та стрункі.

Дуби красуються столітні мовчазні.

Берізки білокурі віти опустили,

А квіти запашні луги покрили.

 

Ліси поліські на гриби багаті.

Збирають вміло їх поліщуки завзяті.

Цей ліс не тільки нас чарує,

Але й плоди цілющі нам дарує.

 

Таку красу поліську треба зберегти.

Та скрізь її прославити,

... Читати далі »

Категорія: | Переглядів: 590 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.07.2015 | Коментарі: (0)  

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 11 12 »
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930